fbpx

Ajankohtaista

Paluu työelämään tukee syöpään sairastuneen kuntoutumista

Jopa kolmasosa syöpään sairastuneista on työikäisiä. Työ merkitsee monelle läheisiä ihmissuhteita, mieluista tekemistä ja taloudellista turvaa. Hoitojen kehittyessä yhä useampi pystyy jatkamaan töissä sairaudesta huolimatta. Jopa 80 % sairastuneista palaa työelämään joko osa-aikaisesti tai täysipäiväisenä. Työssä jatkaminen ja onnistunut työhön paluu vaativat avoimuutta, ymmärrystä ja joustavuutta.

Lue lisää →

Potilaan ja lääkärin välinen tiivis hoitosuhde edesauttaa yksilöllistä syövänhoitoa

Lääketieteen viime vuosien edistysaskelten seurauksena Suomessa on siirrytty kohti entistä yksilöllisempää hoitoa. Tämä on muuttanut tapaa, jolla määrittelemme sairauksia ja teemme niihin liittyviä hoitopäätöksiä. Syövänhoidossa tässä kehityksessä ollaan jo pitkällä. Potilaan yksilölliset ominaisuudet ja elämäntilanne vaikuttavat sopivimman hoidon valintaan ja siihen, millaista tukea potilas tarvitsee.

Lue lisää →

Kansalliset laaturekisterit varmistaisivat potilaiden yhdenvertaisen syövänhoidon ympäri Suomen

Suomessa ei ole tällä hetkellä mahdollista mitata tai vertailla systemaattisesti syövänhoidon laatua. Toisin kuin muissa Pohjoismaissa, meillä ei ole käytössä yhtenäistä laaturekisteriä eri syövistä, joilla voisi verrata syövänhoidon laatua eri sairaaloiden tai maakuntien välillä.

Lue lisää →

Hanketta tukemassa