fbpx

Yksilöllinen syövänhoito

Lääketieteessä on viime vuosien aikana tehty merkittäviä edistysaskelia, mikä on muuttanut tapaa, jolla määrittelemme sairauksia ja teemme niihin liittyviä hoitopäätöksiä. Syövänhoidossa tässä kehityksessä ollaan jo pitkällä. Kasvava tietämys syövän biologisista ominaisuuksista on tehnyt selvemmäksi sen, että hoitojen tehokkuus ja turvallisuus ovat riippuvaisia ihmisten ja kasvaimien ominaisuuksista.

Yksilöllisen syövänhoidon tavoitteena on tarjota oikea hoito, oikealle potilaalle ja oikeaan aikaan hyödyntäen yhä tarkentuvia diagnosointimenetelmiä. Siirtyminen kohti yksilöllistä syövänhoitoa edellyttää paitsi aiempaa syvempää syövän profilointia, mutta myös erilaisia menetelmiä näiden piirteiden tunnistamiseen ja hoidon valintaan. Tämän tiedon perusteella syöpäpotilaalle voidaan määritellä yksilöllisesti kirurgian, sädehoidon ja lääkehoitojen tarve.

Yksilöllisen syövänhoidon lähestymistapa voidaan havainnollistaa oheisen, lääkehoitoon liittyvän esimerkin kautta, jossa sitä verrataan perinteiseen hoitamistapaan.

Katso video: Miten syöpäpotilaat hyötyvät yksilöllisestä syövänhoidosta?

 

Katso video: Minkälaisia hyötyjä yksilöllinen syövänhoito tuottaa yhteiskunnalle?

Hanketta tukemassa